Gasprijs duikt onder 50 euro

De gasprijs duikt onder 50 euro. Het was alweer meer dan een jaar geleden dat de energieprijs zo laag stond. Als consument betalen we een stuk meer. Dit komt omdat de belastingen zo’n 60 cent zijn en de oude inkoopprijzen hoger lagen. De huidige marktprijs (17 februari 2023) voor gas ligt rond de 2 euro per m3. Door het prijsplafond betalen we in de praktijk meestal niet meer dan €1,45 per kuub (m3) gas. Komt je energieverbruik boven de 1200 m3 dan betaal je de hogere marktprijs.

Zacht weer & bezuinigingen
Een belangrijke reden voor de zakkende gasprijs is het relatief zachte winterweer in Europa. Hierdoor zijn de gasopslagen nog goed gevuld. Nederland kent 4 gasopslagen: Norg, Grijpskerk, Bergermeer en Alkmaar. Deze 4 opslagen zijn voor gemiddeld 70% gevuld. Een tweede reden voor de daling van de gasprijs is dat veel Europeanen bezuinigen op hun energieverbruik. Gemiddeld werd er deze winter 25% energie bespaard.

Vaste energiecontract

Verschillende energiebedrijven hebben laten weten dat de gasprijs verlaagd wordt per 1 april. De nieuwe prijzen liggen rond het prijsplafond. Budget Energie biedt een contract aan onder dit plafond. Vanaf 1 april worden weer vaste energiecontracten verwacht. Er treden dan nieuwe opzegboetes in werking waardoor voortijdig opzeggen een dure kwestie kan worden. Eneco biedt op het moment al een vast contract aan maar dit is slechts 6 maanden geldig. Een alternatief wat steeds meer aan populariteit wint is een dynamisch energiecontract.

goedkoop energiecontract van Budget Energie

Blog & energie

Gasprijs 25 euro (mei 2023)
Nederlandse zonnepanelen
Meest populaire zonnepaneel
Dynamisch energiecontract
Variabel en vast energiecontract