Enorme daling leveringsprijzen

Enorme daling leveringsprijzen. Dat was de titel van de mail die wij van energieleverancier Delta ontvingen. Onze nieuwsgierigheid was gewekt. Hoe laag zouden de nieuwe energieprijzen zijn?

Prijsdaling van 46%
Over Delta zijn we goed te spreken daar niet van, we zijn al vele jaren klant bij het bedrijf. In de mail stond dat de prijs voor groene stroom met 46% zou dalen en gas zou 33% goedkoper worden. Mooi nieuws natuurlijk. Alleen jammer dat het pas ingaat op 1 april 2023. Bovendien blijven de nieuwe prijzen boven het prijsplafond hangen. De nieuwe gasprijs wordt 1,46 euro en stroom is ongeveer 46 cent.

Goed nieuws voor als je veel stroom verbruikt
Verbruik je meer stroom dan het prijsplafond, dan is de prijsdaling goed nieuws. Een warmtepomp en elektrische auto dragen bij aan een goed milieu maar kosten ook veel stroom. Je moet een behoorlijk aantal zonnepanelen hebben wil je deze stroombehoefte geheel dekken.

Prijsontwikkeling
Niemand die dit met zekerheid kan voorspellen, wat gaan de energietarieven straks doen? Veel zal afhangen van de ontwikkeling van de oorlog in Oekraïne. Maar ook hoe streng de komende winter 2023/24 wordt. Hoeveel energie zal Azië straks nodig hebben? Nu de lockdown in China is opgeheven zal het land meer energie inkopen op de wereldmarkt. Naast veel gas van Rusland kopen de Chinezen ook LNG. Europa is ook naarstig op zoek naar LNG dat een belangrijke vervanger is voor gas uit Rusland.

Energie & Zonnepanelen

Dynamisch energiecontract
Variabel en vast energiecontract
Nederlandse zonnepanelen
Meest populaire zonnepaneel