Saman Groep

De Saman Groep is een Zeeuws familiebedrijf dat in 1921 werd opgericht. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste installatiebedrijven in Zeeland. Klanten zijn o.a. L’Escaut Woonservice en DELTA Energie. Bij Saman kan je ook zonnepanelen kopen.

Saman zonnepanelen

DMEGC
Net als bij DELTA Energie kun je kiezen uit het Chinese merk DMEGC of panelen van Meyer Burger die in Europa worden gefabriceerd. Verschil met DELTA is dat je bij Saman Groep een pakket van 10 zonnepanelen krijgt en bij DELTA 8 stuks. Hierdoor heb je bij Saman een hogere opbrengst (3515 kWh/jaar). Het pakket kost 5470 euro inclusief montage (in februari 2023). De huurprijs is 71 euro per maand.

Meyer Burger Black & White
Het pakket van Meyer Burger kost (in februari 2023) 7700 euro inclusief montage. De huurprijs is 98 euro per maand. De panelen met een witte achterplaat leveren een optimale prestatie. De energieopbrengst is 3705 kWh/jaar. Er is ook een pakket Meyer Burger Black en dit kost 7645 euro. Dit is dus een fractie goedkoper als de panelen met een witte achterplaat.

Garantie

Bij Saman kan je een onderhoudscontract afsluiten voor je zonnepanelen. Je panelen krijgen dan 1 x per twee jaar een onderhoudsbeurt. Ook komt een monteur sneller langs bij storingen. Het uurloon van de monteur, materiaalkosten en de voorrijkosten zitten niet inbegrepen als er een storing is.

Blog & energie

Zeeland zonnepanelen
Nederlandse zonnepanelen
Meest populaire zonnepaneel
Dynamisch energiecontract
Variabel en vast energiecontract