Delta Energie

DELTA Energie is de grootste energieleverancier in Zeeland. Zo’n 80% van de Zeeuwse huishoudens neemt energie van DELTA af. Het kantoor staat in Middelburg. Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall nam DELTA Energie over in 2019. Vattenfall nam in 2009 ook al energieleverancier NUON over. Bij Delta kan men zonnepanelen huren of kopen.

DELTA zonnepanelen huren

DMEGC
Bij DELTA Energie heb je keus uit 2 typen zonnepanelen. Het goedkoopst zijn de DMEGC zonnepanelen. DMEGC is onderdeel van het Hengdian concern dat in China gevestigd is. Een set van 8 zwarte panelen kost vanaf 64,50 euro per maand. Het vermogen per paneel is 405 Wattpiek (wp). De productgarantie is 12 jaar en de vermogensgarantie na 25 jaar is 84%. Een zonnepaneel van 405 Wattpiek heeft een gemiddelde opbrengst van 344 kWh per jaar (405 : 0,85).

Meyer Burger Black
De tweede keus zijn Meyer Burger Black zonnepanelen. Deze premium panelen hebben een vermogensgarantie van 92% na 25 jaar en een productgarantie van 25 jaar. Het vermogen is 385 Wattpiek per paneel. De Meyer Burger panelen zijn gemaakt in Europa. De huurprijs per set van 8 stuks is vanaf 82,50 euro per maand.

Moet je klant zijn?

Je hoeft geen klant te zijn van DELTA Energie om zonnepanelen van DELTA te huren. De zonnepanelen zijn echter alleen leverbaar in Zuid-West Nederland (tot Rotterdam, Delft, Tilburg). Mensen die interesse hebben krijgen een gratis adviesgesprek. Een medewerker van installatiebedrijf Saman Groep komt bij je thuis om te kijken of je dak geschikt is.

Zonnepanelen kopen

Ook bij zonnepanelen kopen kan je kiezen uit DMEGC zonnepanelen en Meyer Burger Black. De prijs voor een set van 8 panelen is inclusief installatie en kost (in februari 2023) 4265 euro voor de DMEGC panelen. De koopprijs van de Meyer Burger Black panelen is 5525 euro.

Groene energie

Het bedrijf levert 100% groene stroom. Klanten kunnen kiezen uit Puur Zeeuws Groen of Groene Stroom uit Nederland. DELTA Groen Gas bestaat op dit moment voor 2% uit biogas en 98% uit gewoon gas.

Blog & energie

Zeeland zonnepanelen
Nederlandse zonnepanelen
Meest populaire zonnepaneel
Dynamisch energiecontract
Variabel en vast energiecontract